fbpx

Lyckopodden – Din guide till dig själv

Den 5 november 2015 började Fredrik och Viktor prata med varandra i rulltrappan på vägen ner till tunnelbanan. Den 7 december samma år publicerades första avsnittet av Lyckopodden.

Idag är podden en av de främsta i Sverige inom lycka med Agnes Sjöström som programledare.

Agnes Sjöström Lyckopodden

Agnes Sjöström

”Hästtjejen som förstod att goda prestationer inte var detsamma som gott välmående”

En kompis till mig som också läser Masterprogrammet i Allmän psykologi på Stockholms universitet kallade sig själv för ”nykter prestationsjunkie”. Jag kände igen mig direkt! Jag har aldrig fått diagnosen utmattningssyndrom, men jag har levt för att prestera inom alla olika kategorier av livet. Jag har alltid fått höra att jag har varit duktig på saker som jag tar mig an, och det är jag också! Jag klarar av allt! Men bekräftelsen över att jag faktiskt är bra för den jag är, den har saknats.Resultatet av detta har gjort mig till en driven, engagerad, samarbetsvillig och peppad person utan tålamod, vilket är fantastiska egenskaper som jag värderar högt (förutom tålamodet kanske)! Men det var inte förrän när jag förstod vikten av att jag är lika bra med eller utan prestationer, som jag blev riktigt tillfreds!Idag är ett av mina mål att inte ha några mål. Motsägelsefullt va? Men det var inte förrän jag började bortse från prestationer ibland och istället försöka fokusera på nuet, på mig, på mina relationer, och på att ha så roligt som möjligt, som livet blev ännu mer värdefullt att leva!Utöver ovanstående egenskaper är jag också norrlänning, 28 år, glad, positiv, liten, sprallig, rolig, spontan, morgonmänniska, fjällen-älskare och dålig på att sitta still. Jag ser jättemycket fram emot kicka igång Lyckopodden säsong 3 och vill gärna få kontakt med er! Skriv till mig på @agnessjostrom eller besök @lyckopodden på Instagram.

Kram!

Fredrik Ankarsköld

Föddes med Aspberger och ADD – och gjorde det till sin styrka

Jag går upp på morgonen för att jag älskar att sprida välmående. Det började inte så, en gång i tiden hade jag vardagar fyllda med negativa känslor som stress och ångest. Jag hade även dålig självkänsla och lågt självförtroende.

Men jag var less på att leva det livet och blev sökare under flera år, till slut hittade jag rätt. Självklart vaknar jag inte alltid lika inspirerad varje dag, ibland vaknar jag även på fel sida och funderar på att dra något gammalt över mig.
Skillnaden i dag är att jag har mentala verktyg som gör att jag kan välja att byta känslan att vara på dåligt humör till att må bra och vara inspirerad. Regnar det eller snöar det ute tänker jag inte så mycket på det, utan anpassar mig efter vädret med en tjockare jacka och ett ordentligt paraply.

Om jag vaknar på fel sida ser jag till att det blir rätt sida. Och du kan också lära dig hur.

Mitt liv började tufft genom att jag har haft ADD och Asperger. Jag säger ”haft” för jag påverkas inte längre av det negativa med diagnoserna, i stället har det blivit min särbegåvning. När jag var liten hade jag personlig handledare både på fritids och i skolan på grund av att jag var så besvärlig mot både andra och mig själv med regelbundna aggressionsutbrott. Under 15 år hade jag kontaktfamilj både som avlastning åt min mamma och för att jag mådde bättre av det. Jag gick till barnpsykolog på BUP och fick som vuxen äta centralstimulerande läkemedel för att klara av enkla vardagssysslor. Mitt specialintresse växte fram till att bli: Hur kan jag må så bra som möjligt och hur kan jag förmedla de lösningarna vidare till andra?

I dag är jag helt medicinfri och lever ett bra liv med flickvän, har god hälsa och energi att göra det jag vill under dagarna. Dessutom får jag jobba med det som jag brinner för, att inspirera andra hur de kan må bra.

Jag gör denna podcast för att jag älskar att känna och sprida lycka. Om ett gott skratt förlänger livet, tänk då vad ett helt liv fyllt av glädje kan göra.

Vill du läsa mer om mig och min resa gå in på www.ankarskold.se.

Artiklar:

Fredrik Ankarsköld Lyckopodden
Hälsosam och djup sömn - Mental avslappning

Fredrik Ankarsköld är även författaren av vägledda avslappningen Sömn, en av bästsäljarna på Storytel inom Personlig Utveckling. Han är även medgrundare av sidan Hypnotication.com.

Jacob Heitmann Lyckopodden

Jacob Heitmann

”Entreprenören som älskat personlig utveckling sen 3 års ålder”

Som 3 åring fick jag höra ”Jacob! Du kan bli vem du vill, bestämma själv vad saker betyder för dig och få vad du än önskar dig.” Detta har varit en grund som med hårt fokuserat arbete kan jag överkomma mina egna hinder i huvudet och fysiska motgångar. Att skilja på vad som är problem som bara finns i huvudet och vad som verkligen är verkligt har tagit mig långt här i världen. Jag startade mitt första aktiebolag när jag var 20 år, föreläst runtom i Sverige, bara sett hopp även med en kroniskt tarmsjukdom och personligen hjälpt hundratals med att få en bättre hälsa genom coachning.

Jag har alltid känt en glädje att hjälpa andra sen jag märkte att folk började fråga mig om råd. Tack för att du är nyfiken och tack för att du lyssnar på oss i Lyckopodden.

Viktor Liljerås

Slutade jaga Zlatan och hittade sig själv
Nerikes Allehanda, Dagens Nyheter, Metro och Aftonbladet. En av landets främsta lokaltidningar, största morgontidningen, största gratistidningen och största kvällstidningen. Viktor Liljerås är journalisten som blev publicerad i samtliga – före sin 20-årsdag.

Efter närmare ett decennium som medarbetare på de största mediebolagens redaktioner är det som uppskattad reporter på SVT som Viktor har gjort sig mest känd och hans röst har nått miljoner svenska vardagsrum genom program som Sportspegeln, Sportnytt och Vinterstudion.

Men att bevaka Zlatan Ibrahimovic, intervjua Usain Bolt och att leva pojkdrömmen som sportjournalist var ingen garanti för lycka.
Efter att i flera års tid ha ägnat varje ledig stund åt att lära sig mer om områden som hälsa, meditation, filosofi, relationer, psykologi och privatekonomi sade Viktor upp sig för att på heltid fokusera på sin nya livsstil.

I dag lever Viktor ett yogi-inspirerat liv enligt sina grundvärderingar och trivs bättre än någonsin. Den energi som tidigare lades på att klättra i den egna karriären är nu omvandlad till en outtömlig medkänsla och vilja att hjälpa andra hitta sig själva genom att söka svaren inom sig själva.

Viktor Liljerås Lyckopodden