241. Zinat Pirzadeh – Om kvinnoförtryck & kampen mot frihet i Iran

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Avsnitt
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Idag har jag äran att få presentera människorättskämpen och komikern Zinat Pirzadeh till Lyckopodden i syfte att lyfta på locket och prata om situationen i Iran just nu. Zinat kom själv till Sverige som exilflykting från Iran år 1991. Under uppväxten i utlandet har Zinat stött på sedlighetspolisen förtryck. Det tog många år innan Zinat förstod att hon var fri att göra sina egna val, och nu brinner hon för att även andra ska ha den möjligheten. Utöver människorättskämpe & komiker kallar sig Zinat också för bland annat för Sveriges roligaste studie- & yrkesvägledare, svennigaste guzz & fnissigaste ståuppare. Dessutom driver hon podcasten “Ännu en jävla relationspodd” där hon tillsammans med Yvonne Skattberg djupdyker i relationernas värld på ett lättsamt och skrattfyllt sätt.

Idag pratar jag och Zinat om situationen i Iran. Vi pratar om vad som ligger till grund för den här kvinnliga revolutionen, varför tystnaden bland Sveriges ledning är så utbredd, och vad vi som medmänniskor faktiskt kan göra åt den här fruktansvärda situationen. Varsågoda!

Tack för att just du lyssnar! Prenumerera gärna på Lyckopodden, följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om du tycker det här var lika bra som jag.

♫ Lyssna på Lyckopodden:

iTunes: http://apple.co/1XZqDAm
Acast: http://bit.ly/LyckopoddenAcast

♥ Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden

♥ Youtube: http://bitly.com/LpYoutube

♥ Instagram: https://instagram.com/lyckopodden

♥ Hemsida: https://lyckopodden.se

Lämna ett svar